+359 887 433 323

office@leadersplay.com

LeadStreet - мобилна игра, която учи децата на важни личностни умения


Какво представлява играта?

LeadStreet е мобилна игра, предназначена за деца между 7 и 10 години, която ги учи как да мислят в перспектива, да взимат решения, да управляват ресурси, да си поставят цели и да ги постигат. И тъй като детството е времето, в което всяко дете има възможността да се забавлява истински и да мечтае неограничено, ние вярваме силно, че именно това е най-подходящият момент за полагането на основите за изграждане на личността. Защото единствено чрез изграждането на личността си, всяко дете може да повярва истински в себе си и да бъде уверено, че може да постигне всяка една своя мечта, стига да работи за нея. 


Механиката на игра на LeadStreet е направена така, че да постави децата в среда, в която постоянно трябва да взимат решения, правейки избор измежду различни варианти. Първото им решение започва с избора на герой. Към момента в играта има шест различни героя, всеки от които има своя собствена история и личностни умения. Обикновено децата предпочитат да играят с герой, който е близък по характер до тях самите. Личностните умения на героите не са случайни - те са свързани с историите и мечтите им. По този начин даваме възможност на вас - родителите, да поговорите с детето си по време на игра и да му обясните по какъв начин тези умения са важни и ще бъдат от полза на конкретния герой в реализирането на мечтите му. 

Когато разгледате по-подробно играта, ще видите, че за да постигнат целите си, децата преминават през игралното поле, като на всеки ход имат възможност да изберат между няколко карти. Картите, които създадохме са изключително близки до ежедневието на всяко дете. Избирайки дадена карта, детето вижда, че тя едновременно му дава и му взима определен брой ресурси. Така например ако на детето се падне карта от типа на “Имаш 100/100 точки на контролното по английски език”, то ще получи +2 знание и -1 време, но ако му се падне карта - “С приятели отивате на кино”, ще има +2 забава и -20 монети. Задача на децата е да преценят коя карта ще допринесе за постигане на крайната им цел. 

Макар моделът да изглежда привидно лесен, той оказва изключителни резултати върху децата. Учи ги да взимат решения, да бъдат целеустремени и да преценяват кога и от какво имат нужда. С постигането на заложените цели, децата започват постепенно да придобиват увереност в себе си и във взетите от тях решения, което е предпоставка и за изграждането на вътрешната им мотивация.

По отношение на финансовата грамотност сме заложили два основни урока. Първият е, че парите не са цел, а средство, а вторият - е насочен към изграждането на умения за управление на лични финансови средства. Също така в играта има банка, която позволява на децата да депозират парите, които получават по време на игра, за 3, 5 или 7 хода.

Играта се предлага на български и английски език и може да бъде играна от 1 до 4 души на едно устройство. При избор на един играч, децата играят срещу бот, който се самообучава чрез база данни, съставена от предварително известни и успешни стратегии.

LeadStreet е изключително забавна игра, която е отговор на липсата на достъпно, увлекателно и мотивиращо обучение, което поставя децата в центъра на обучителния процес и им помага да изградят ключови умения от 21 век.

Email бюлетин

Абонирайте се за нашия имейл бюлетин, за да получавате първи актуална информация и специални условия за закупуване на нашите продукти и / или за участие в нашите обучения, събития и инициативи.
Без спам - единствено полезна информация.

Абонирай ме